Dary morza

 

 

Dla Francuzów, szczególnie tych mieszkających blisko wybrzeża, świeże ostrygi, popijane białym, wytrawnym winem to niemal codzienność. W Le Menu pragniemy przybliżyć tę wykwintną tradycję tym z Was, którzy ją znają i uwielbiają i tym, którzy mają ochotę ją odkryć.

Zima i wiosna to dwa sezony, kiedy ostrygi mają najlepszy smak. I wówczas też dostarczamy Wam świeże ostrygi, prosto z Bretanii - ojczyzny francuskich rybaków. Pakowane w poniedziałek, już w czwartek mogą pojawić się na Waszym stole. Le Menu dokłada wszelkich starań, aby podczas transportu, ostrygi nie straciły smaku, a co najważniejsze, świeżości.
Specjalnie dla Was, ostrygi dostępne w Le Menu, sprowadzane są z hodowli Yoann’a Cahue z Saint Méloir, ktory należy do stowarzyszenia hodowców, promujących ostrygi urodzone naturalnie w morzu. Co oczywiście przekłada się na ich fenomenalny smak!

A jeśli lubicie morskie smaki, przez cały rok proponujemy wykwintne owoce morza i rybne specjały w postaci past. Dajemy Wam okazję wypróbowania oryginalnych i wyrafinowanych smaków, jak mątwa z szafranem, przegrzebki z truflami lub wędzonym boczkiem, langustynki z foie gras, czy błękitny homar z brandy z jabłek. To tylko niektóre z propozycji firmy La Paimpolaise, wytwórni konserw, założonej na terenach starożytnej Galii (dzisiejsza Normandia i Bretania).

Sprowadzane przez nas morskie rarytasy dodadzą Waszemu stołowi szczypty luksusu. Nie obawiajacie się pozwolić sobie na niego!

 

świeże ostrygi pasty rybne delikatesy Le Menu
Wyniki: 16
2000 g
w Twoim koszyku
80 g
w Twoim koszyku
80 g
w Twoim koszyku
Promocja
80 g
w Twoim koszyku
Promocja
80 g
w Twoim koszyku
80 g
w Twoim koszyku
80 g
w Twoim koszyku
Promocja
80 g
w Twoim koszyku