Akcesoria kuchenne
Jak otworzyć ostrygę bez skaleczenia palców? Jak wyjąć z muszli ślimaka, by nie strzelić nim w oko mamie? Jak otworzyć kraba nie uszkadzając jego wnętrza?
Aby w spokoju i bez niespodzianek delektować się niektórymi francuskimi rarytasami jak ostrygi czy ślimaki, niezbędne są specjalne akcesoria. W Le Menu proponujemy gamę akcesoriów ze stali nierdzewnej m.in. paryskiej firmy La Verrerie des Halles, bez których nie obejdzie się żaden miłośnik sztandarowych francuskich specjałów, w tym owoców morza.
Szpikulce i szczypce do ślimaków czy homarów, tarka do trufli, nożyk do ostryg lub widelczyki zapewnią, że przy stole unikniemy stresu i niespodzianek! W ten prosty sposób z przyjemnością będzieci mogli dzielić i wspólnie rozkoszować się z bliskimi wyśmienitymi darami morza dostępnymi w Le Menu.
A dla smakoszy francuskich klasyków jak zupa cebulowa czy rybna mamy finezyjne mini wazy, które dodadzą eleganckiego akcentu każdemu stołowi.
